Ľadový piškótik
Potrebujeme:
80 g hladkej múky
120 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
4 vajcia
4 PL oleja
16 PL vody
1/2 prášku do pečiva
lekvár (čierne ríbezle)
Krém:
750 ml mlieka
3 kakaové pudingy
200 g práškového cukru
400 g kyslej smotany
piškóty
káva, amareto
Postup:
Vyšľaháme žĺtky s cukrom,postupne primiešame olej, vodu a múku s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 °C cca 25 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom a polovicou krému. Na krém ukladáme piškóty namáčané v káve s amaretom. Na takto rozložené piškóty natrieme druhú polovicu krému. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Príprava krému: Uvaríme si puding s cukrom. Necháme ho vychladnúť. Puding vyšľaháme šľahačom a zmiešame s kyslou smotanou. Vyšľaháme dohladka.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár