Božie milosti
250 g hladkej múky
2 vajíčka
2 PL rumu
2 PL citrónovej šťavy
štipka soli
(ak je cesto moc tuhé, pridáme trochu vody)
olej na vysmážanie
práškový cukor a vanilkový cukor na posypanie
Postup:
Zo surovín vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie alebo mikroténového sáčka a pri izbovej teplote necháme odpočinúť pol hodiny. Potom cesto rozvaľkáme na tenučký plát, pokrájame rádielkom na štvorčeky a uprostred rádielkom nakrojíme. Smažíme na rozohriatom oleji do zlatista. Vyberáme z oleja na obrúsok. Posypeme cukrom (zmiešaný práškový cukor s vanilkovým).
Vyskúšajte
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
- Jablková štrúdľa s hrozienkami 16. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár