Šišky bez kysnutia
250 g polohrubej múky
110 g kyslej smotany
1 vajce
30 g cukru
1/2 prášku do pečiva
3 KL rumu
3 PL mlieka
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme ho na teplom mieste odpočinúť cca 1 hodinu prikryté utierkou.
Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho šišky. V strede každej šišky spravíme prstom priehlbinku.
Vytvarované šišky necháme ešte 10 minút postáť a vkladáme ich do rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán dozlatista. Do oleja vložíme aj koliesko mrkvy aby sa nám olej neprepaľoval.
Pripravíme cca 18 menších šišiek.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár