Šišky
500 g polohrubej múky
1/2 balíčka sušeného droždia (alebo 1/2 kocky)
400 ml mlieka
trocha soli
1 KL kryštálového cukru
Postup:
Múku dáme do misy a uprostred urobíme jamku. Droždie a cukor rozpustíme v troške teplého mlieka a nalejeme ho do jamky. Misku prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 15 minút. Do kvásku pridáme zvyšné mlieko, žĺtky, rum, soľ a vypracujeme cesto.
Misku s cestom prikryjeme a necháme kysnúť 1 hodinu. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,7 cm a vykrajujeme kolieska. Povykrajované kolieska prikryjeme a necháme 10 minút kysnúť. Šišky vypražíme v oleji do zlatohneda. Počas vyprážania ich raz obrátime. Vysmažené šišky ukladáme na papierový obrúsok.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár