Šišky

Potrebujeme:Lekvárové šišky, šišky, fašiangové šišky, langoše, cesto na šišky, sladký život

500 g polohrubej múky

1/2 balíčka sušeného droždia (alebo 1/2 kocky)

400 ml mlieka

trocha soli

1 KL kryštálového cukru

2 žĺtky

1-2 PL rumuLekvárové šišky, šišky, fašiangové šišky, langoše, sladký život, cesto na šišky

lekvár a cukor na ozdobu

 

Postup:

Múku dáme do misy a uprostred urobíme jamku. Droždie a cukor rozpustíme v troške teplého mlieka a nalejeme ho do jamky. Misku prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 15 minút. Do kvásku pridáme zvyšné mlieko, žĺtky, rum, soľ a vypracujeme cesto.

Lekvárové šišky, šišky, fašiangové šišky, langoše, cesto na šišky, sladký životMisku s cestom prikryjeme a necháme kysnúť 1 hodinu. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,7 cm a vykrajujeme kolieska. Povykrajované kolieska prikryjeme a necháme 10 minút kysnúť. Šišky vypražíme v oleji do zlatohneda. Počas vyprážania ich raz obrátime. Vysmažené šišky ukladáme na papierový obrúsok.

 

 

 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.