Domáca margotka
Potrebujeme:
300 g Marína keksov (3 balenia)
200 g strúhaný kokos
100 g Palmarinu
400 g kryštáľového cukru
1 dl vody
4 PL rumu
čokoládová poleva
Cera
Postup:
Keksy rozdrvíme alebo rozmixujeme v mixéri.
Cukor s vodou uvaríme na sirup a rozdrvené keksy ním zalejeme (ešte horúcim).
Pridáme Palmarin, ktorý necháme rozpustiť. Dobre rozmiešame a prisypeme strúhaný kokos a dochutíme rumom.
Menší plech si vyložíme alobalom a na spodok dáme papier na pečenie.
Ešte teplú hmotu vložíme do plechu a dobre urovnáme. (Hmota sa dosť lepí – doporučujem si navlhčiť ruky studenou vodou. Potom to ide lepšie.) Necháme v chladničke vychladnúť a stuhnúť.
Na záver polejeme čokoládovou polevou (zriedenou Cerou) a necháme stuhnúť. Krájame na štvorčeky.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022