• valentín

Domáca margotka

Potrebujeme:

300 g Marína keksov (3 balenia)

200 g strúhaný kokos

100 g Palmarinu

400 g kryštáľového cukru

1 dl vody

4 PL rumu

čokoládová poleva

Cera

 

Postup:

Keksy rozdrvíme alebo rozmixujeme v mixéri.

Cukor s vodou uvaríme na sirup a rozdrvené keksy ním zalejeme (ešte horúcim).

Pridáme Palmarin, ktorý necháme rozpustiť. Dobre rozmiešame a prisypeme strúhaný kokos a dochutíme rumom.

Menší plech si vyložíme alobalom a na spodok dáme papier na pečenie.

Ešte teplú hmotu vložíme do plechu a dobre urovnáme. (Hmota sa dosť lepí – doporučujem si navlhčiť ruky studenou vodou. Potom to ide lepšie.) Necháme v chladničke vychladnúť a stuhnúť.

Na záver polejeme čokoládovou polevou (zriedenou Cerou) a necháme stuhnúť. Krájame na štvorčeky.

 

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.