• valentín

Piškótový korpus

Piškótový korpus, pečenie, koláče, plnky, torty, múka, forma, osvedčený korpus, sladký život

Potrebujeme:

8 vajec

280 g múčkového cukru

280 g hladkej múky

kôra z jedného citróna

troška prášku do pečiva

 

Postup:

Žĺtka s cukrom vymixujeme do peny do ktorej nastrúhame citrónovú kôru. Bielky vyšľaháme zvlášť, zapracujeme ich pomalinky do žĺtkovej hmoty a nakoniec po častiach pridáme aj múku s práškom do pečiva. Pečieme pri teplote 160 °C vo vyhriatej trúbe cca hodinku.

 

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.