Harlekýn
Potrebujeme:
5 vajec
4 PL práškového cukru
50 ml oleja
2,5 PL polohrubej múky
1,5 PL kakaa
lekvár na poretie cesta
Čokoládový krém
200 ml mlieka
100 g čokolády na varenie
180 g masla
Šľahačkový krém
500 ml mlieka
1 vanilkový cukor
1 žĺtok
30 g práškového cukru
100 g masla
200 g cery
Postup:
Prvý deň si uvaríme:
Čokoládový krém: Mlieko, maslo, čokoládu rozpustíme ale nevaríme. Vymixujeme na tri minúty a na 24 hodín uložíme do chladničky.
Šľahačkový krém: Mlieko, maslo, tuk, cukor rozpustíme. Prisáme žĺtko a vymixujeme 3 minúty. Uložíme do chladu.
Druhý deň:
Upečieme korpus. Vychladnutý potrieme lekvárom.
Šľahačom vyšľaháme oba krémy. Na cesto natrieme najprv čokoládový krém a na neho natrieme šľahačkový. Povrch postrúhame čokoládou.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár