Harlekýn
Potrebujeme:
5 vajec
4 PL práškového cukru
50 ml oleja
2,5 PL polohrubej múky
1,5 PL kakaa
lekvár na poretie cesta
Čokoládový krém
200 ml mlieka
100 g čokolády na varenie
180 g masla
Šľahačkový krém
500 ml mlieka
1 vanilkový cukor
1 žĺtok
30 g práškového cukru
100 g masla
200 g cery
Postup:
Prvý deň si uvaríme:
Čokoládový krém: Mlieko, maslo, čokoládu rozpustíme ale nevaríme. Vymixujeme na tri minúty a na 24 hodín uložíme do chladničky.
Šľahačkový krém: Mlieko, maslo, tuk, cukor rozpustíme. Prisáme žĺtko a vymixujeme 3 minúty. Uložíme do chladu.
Druhý deň:
Upečieme korpus. Vychladnutý potrieme lekvárom.
Šľahačom vyšľaháme oba krémy. Na cesto natrieme najprv čokoládový krém a na neho natrieme šľahačkový. Povrch postrúhame čokoládou.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár