• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Harlekýn

Potrebujeme:

5 vajec

4 PL práškového cukru

50 ml oleja

2,5 PL polohrubej múky

1,5 PL kakaa

lekvár na poretie cesta

Čokoládový krém

200 ml mlieka

100 g čokolády na varenie

180 g masla

Šľahačkový krém

500 ml mlieka

1 vanilkový cukor

1 žĺtok

30 g práškového cukru

100 g masla

200 g cery

Postup:

Prvý deň si uvaríme:

Čokoládový krém: Mlieko, maslo, čokoládu rozpustíme ale nevaríme. Vymixujeme na tri minúty a na 24 hodín uložíme do chladničky.

Šľahačkový krém: Mlieko, maslo, tuk, cukor rozpustíme. Prisáme žĺtko a vymixujeme 3 minúty. Uložíme do chladu.

Druhý deň:

Upečieme korpus. Vychladnutý potrieme lekvárom.

Šľahačom vyšľaháme oba krémy. Na cesto natrieme najprv čokoládový krém a na neho natrieme šľahačkový. Povrch postrúhame čokoládou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.