• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Tartaletky s karamelom

 

 

Potrebujeme:

 

Cesto:

 

200 g hladká múka

60 g práškový cukor

120 g masla

1 vajce

1 KL vanilkovej arómy

1 PL vody

 

Karamelová plnka:

 

150 g kryštálového cukru

90 ml smotana

 

Ganache:

 

40 g čokolády

15 ml smotana

 

mandle na ozdobu

 

Postup:

 

Cesto: Z hladkej múky, cukru, masla, vajíčka, vody a vanilkovej arómy vymiesime cesto, ktoré necháme hodinu odležať v chladničke. Po vychladnutí rozváľame cesto z ktorého povykrajujeme kruhy do formičiek. Spodnú časť poprepichujeme vidličkou, aby sa nám cesto nenadvihlo. Pečieme pri teplote 180°C. 

 

Karamel: Z kryštálového cukru urobíme karamel a pridáme smotanu. Varíme dokým sa nám smotana s karamelom nespojí. Nakoniec teplým karamelom naplníme upečené košíčky. 

 

Ganache: Čokoládu si nakrájame na malé kúsky. Smotanu dáme zovrieť pod bod varu a zalejeme ňou čokoládu. Miešame aby sa nám vytvorila čokoládová poleva a nakoniec jej dáme trochu do stredu košíčka. 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.