Tartaletky s karamelom
Cesto:
200 g hladká múka
60 g práškový cukor
120 g masla
1 vajce
1 KL vanilkovej arómy
1 PL vody
Karamelová plnka:
150 g kryštálového cukru
90 ml smotana
Ganache:
40 g čokolády
15 ml smotana
mandle na ozdobu
Postup:
Cesto: Z hladkej múky, cukru, masla, vajíčka, vody a vanilkovej arómy vymiesime cesto, ktoré necháme hodinu odležať v chladničke. Po vychladnutí rozváľame cesto z ktorého povykrajujeme kruhy do formičiek. Spodnú časť poprepichujeme vidličkou, aby sa nám cesto nenadvihlo. Pečieme pri teplote 180°C.
Karamel: Z kryštálového cukru urobíme karamel a pridáme smotanu. Varíme dokým sa nám smotana s karamelom nespojí. Nakoniec teplým karamelom naplníme upečené košíčky.
Ganache: Čokoládu si nakrájame na malé kúsky. Smotanu dáme zovrieť pod bod varu a zalejeme ňou čokoládu. Miešame aby sa nám vytvorila čokoládová poleva a nakoniec jej dáme trochu do stredu košíčka.
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Pridaj komentár