Jahodový sen
4 vajcia
200 g práškového cukru
200 g hladkej múky
6 PL vody
trocha prášku do pečiva
kakao
Na krém:
250 g mascarpone
250 ml šľahačky
300 g kyslej smotany
vanilkový cukor
práškový cukor
jahodový lekvár
jahody
Na posypanie:
rozdrvené piškóty
čokoláda
Postup:
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor, žĺtka, vodu a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Časť cesta ochutíme kakaom a vylejeme ho na bledú časť cesta (aby sme mali zaujímavejší fľakatý korpus). Pečieme na menšom a múkou vysypanom plechu pri 175°C cca 25 minút.
Krém: Mascarpone vymiešame s cukrom a kyslou smotanou. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potrieme lekvárom, polovicou krému a ozdobíme jahodami. Jahody potrieme druhou polovicou krému. Povrch koláča posypeme rozdrvenými piškótami a ozdobíme strúhanou čokoládou. Koláč necháme stuhnúť v chladničke.
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Pridaj komentár