Kelový prívarok
1 menší kel (zbavený tmavých zelených listov)
3 zemiaky
zásmažka ( olej, múka)
1 PL múky na zahustenie
3 strúčiky cesnaku
korenie, nové korenie, celé čierne korenie
kmín, majoránka, červená mletá paprika
soľ, vegeta
Postup:
Kel rozpolíme na štvrtiny. Nakrájame na hrubšie pásiky, podlejeme vodou a spolu s koreninami udusíme do polomäkka. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a pridáme k dusenému kelu. Podľa potreby pridáme ešte vodu. Ochutíme pretlačeným cesnakom, zahustíme múkou a ešte povaríme. Podávame s čerstvým chlebom a fašírkou.
Vyskúšajte
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár