Kelový prívarok
1 menší kel (zbavený tmavých zelených listov)
3 zemiaky
zásmažka ( olej, múka)
1 PL múky na zahustenie
3 strúčiky cesnaku
korenie, nové korenie, celé čierne korenie
kmín, majoránka, červená mletá paprika
soľ, vegeta
Postup:
Kel rozpolíme na štvrtiny. Nakrájame na hrubšie pásiky, podlejeme vodou a spolu s koreninami udusíme do polomäkka. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a pridáme k dusenému kelu. Podľa potreby pridáme ešte vodu. Ochutíme pretlačeným cesnakom, zahustíme múkou a ešte povaríme. Podávame s čerstvým chlebom a fašírkou.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár