Paradajková omáčka
130 g paradajkového pretlaku
cca 3 PL hladkej múky
olej
1 malá cibuľa
červená mletá paprika
mleté a celé čierne korenie
cukor
soľ
voda
Postup:
Z múky a oleja pripravíme svetlú zásmažku. Po odstavení zo sporáka, pridáme k zásmažke 1 KL mletej papriky a korenie. Zalejeme studenou vodou a pridáme pretlak. Nakoniec ochutíme cukrom a soľou. Dobre pomiešame a dáme variť s ošúpanou cibuľou (v celku) 20 minút. Varíme na platničke aby omáčka neprihorela. Počas varenia miešame a podľa potreby dolievame vodu na potrebnú hustotu omáčky.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár