Pečený zajac na zelenine
1 zajac (rozporcovaný)
mrkva, petržlen, zeler
1 cibuľa
sušené rajčiny v oleji
4 strúčiky cesnaku
soľ, mleté korenie
celé nové a čierne korenie, bobkový list
oregano, celá rasca
údená slanina
Postup:
Zajaca deň vopred nasolíme.
Nasoleného zajaca posypeme mletým korením, oreganom, celou rascou, na plátky nakrájaným cesnakom, sušenými rajčinami a slaninkou. Poukladáme ho na zeleninu, ktorú sme nakrájali na kocky. K zelenine pridáme ešte bobkový list a celé korenie. Podlejeme vodou a pečieme v zakrytom pekáči. Podávame s pečenými zemiakmi.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár