Fazuľový prívarok s fašírkou
Potrebujeme:
500 g bielej fazule
1/2 cibule
4 bobkové listy, celé čierne a nové korenie
soľ
voda (z vareného údeného mäsa)
500 ml šľahačky
múka, cukor, ocot
Postup:
Fazuľu namočíme deň vopred do vody. Vodu z fazule zlejeme. Fazuľu varíme v mierne osolenej vode spolu s koreninami a cibuľou do mäkka. Pridáme šľahačku a necháme povariť. Zahustíme zátrepkou z múky a vody. Nakoniec omáčku ochutíme cukrom a octom. Podávame s fašírkou a chlebom.
Fašírky
500 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
4 staršie rohlíky
čierne mleté korenie, majoránka, soľ
strúhanka na obalenie
Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rohlíky namočíme do vody a vyžmýkame. Všetky suroviny zmiešame. Vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Vysmážame na oleji do zlatista.
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Pridaj komentár