• valentín

Fazuľový prívarok s fašírkou

 

Potrebujeme:

 

 

500 g bielej fazule

1/2 cibule

4 bobkové listy, celé čierne a nové korenie

soľ

voda (z vareného údeného mäsa)

500 ml šľahačky

múka, cukor, ocot

 

Postup:

 

Fazuľu namočíme deň vopred do vody. Vodu z fazule zlejeme. Fazuľu varíme v mierne osolenej vode spolu s koreninami a cibuľou do mäkka. Pridáme šľahačku a necháme povariť. Zahustíme zátrepkou z múky a vody. Nakoniec omáčku ochutíme cukrom a octom. Podávame s fašírkou a chlebom.

 

Fašírky

 

500 g mletého bravčového mäsa

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

2 vajcia

4 staršie rohlíky

čierne mleté korenie, majoránka, soľ

strúhanka na obalenie

Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rohlíky namočíme do vody a vyžmýkame. Všetky suroviny zmiešame. Vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Vysmážame na oleji do zlatista.

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.