Fazuľový prívarok s fašírkou
Potrebujeme:
500 g bielej fazule
1/2 cibule
4 bobkové listy, celé čierne a nové korenie
soľ
voda (z vareného údeného mäsa)
500 ml šľahačky
múka, cukor, ocot
Postup:
Fazuľu namočíme deň vopred do vody. Vodu z fazule zlejeme. Fazuľu varíme v mierne osolenej vode spolu s koreninami a cibuľou do mäkka. Pridáme šľahačku a necháme povariť. Zahustíme zátrepkou z múky a vody. Nakoniec omáčku ochutíme cukrom a octom. Podávame s fašírkou a chlebom.
Fašírky
500 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
4 staršie rohlíky
čierne mleté korenie, majoránka, soľ
strúhanka na obalenie
Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rohlíky namočíme do vody a vyžmýkame. Všetky suroviny zmiešame. Vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Vysmážame na oleji do zlatista.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Pridaj komentár