Rýchle langoše
250 g hladkej múky
275 g tvarohu
2 vajíčka
1 prášok do pečiva
soľ
Na potretie
pretlačený cesnak, olej, soľ
Postup:
Celé vajcia rozšľaháme so soľou, pridáme vidličkou roztlačený tvaroh a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a vykrajujeme menším hrnčekom langoše. Rukami ponaťahujeme cesto do požadovaného tvaru a smažíme na rozpálenom oleji do zlatista. Pred podávaním potrieme cesnakom a ozdobíme podľa chuti kečupom, kyslou smotanou alebo strúhaným syrom.
Dobrú chuť.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár