Špaldový ovocný koláč
120 g masla
140 g práškového cukru
3 vajcia
citrónová kôra
140 g hrubej špaldovej múky
bobuľové ovocie (josta, egreš, ríbezle…)
piškóty rozdrvené
Postup:
Maslo s cukrom vymiešame a za stáleho miešania pridávame postupne vajíčka. Nakoniec primiešame citrónovú kôru a múku. Dobre prešľaháme. Cesto rozotrieme na papierom vyložený menší plech, poukladáme naň ovocie, posypeme piškótami a kryštáľovým cukrom. Pomaly pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár