Gaštanová roláda
6 vajec
6 PL práškového cukru
6 PL polohrubej múky
jahodový lekvár
Plnka
200 g masla
200 g gaštanového pyré
150 g práškového cukru
Postup:
Bielky vyšľaháme a postupne pridávame cukor, žĺtky a múku. Vylejeme na papierom vyložený plech. Pečieme pri 180°C cca 10 minút. Po upečení zrolujeme roládu aj s papierom a zabalíme do vlhkej utierky. Po vychladnutí rozvinieme a natrieme lekvárom a plnkou. Roládu zvinieme a dáme stuhnúť do chladničky. Vrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom a nakoniec primiešame gaštanové pyré. Vymiešame do hladka.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár