Metrová roláda
Korpus
3 vajíčka
6 PL práškového cukru
6 PL polohrubej múky
kakao
Plnka
140 g masla
1 vanilkový Olé puding bez varenia
250 ml mlieka
cukor podľa chuti
na ozdobu čokoládová poleva
Postup:
Celé vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a nakoniec zľahka primiešame múku. Menšiu časť cesta ofarbíme kakaom. Vylejeme na papierom na pečenie vyložený väčší plech striedavo aby nám vznikol dvojfarebný korpus. Povrch uhladíme. Pečieme pri teplote 180 °C.
Ešte horúci korpus zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť.
Z mlieka a olé prášku vyšľaháme puding. Maslo vyšľaháme s trochou cukru do peny a po častiach k nemu pridáme pripravený puding. Vyšľaháme.
Korpus na roládu natrieme krémom a zrolujeme. Potrieme aj boky a povrch rolády. Dáme stuhnúť do chladničky. Roládu ozdobíme čokoládovou polevou.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár