Metrová roláda
Korpus
3 vajíčka
6 PL práškového cukru
6 PL polohrubej múky
kakao
Plnka
140 g masla
1 vanilkový Olé puding bez varenia
250 ml mlieka
cukor podľa chuti
na ozdobu čokoládová poleva
Postup:
Celé vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a nakoniec zľahka primiešame múku. Menšiu časť cesta ofarbíme kakaom. Vylejeme na papierom na pečenie vyložený väčší plech striedavo aby nám vznikol dvojfarebný korpus. Povrch uhladíme. Pečieme pri teplote 180 °C.
Ešte horúci korpus zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť.
Z mlieka a olé prášku vyšľaháme puding. Maslo vyšľaháme s trochou cukru do peny a po častiach k nemu pridáme pripravený puding. Vyšľaháme.
Korpus na roládu natrieme krémom a zrolujeme. Potrieme aj boky a povrch rolády. Dáme stuhnúť do chladničky. Roládu ozdobíme čokoládovou polevou.
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Pridaj komentár