Bábovka
375 g polohrubej múky
225 g práškového cukru
6 vajec
110 ml oleja
110 ml vody
1/2 prášku do pečiva
trocha sódy bikarbóny
1 vanilkový cukor
kakao
forma priemeru 26 cm
Postup:
Bielky vyšľaháme, po častiach pridávame cukor. Za stáleho miešanie postupne pridáme žĺtky, olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Vyšľahanú zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Ak chceme mať mramorovú bábovku, tretinu cesta ofarbíme kakaom. Striedavo vrstvíme bledé a tmavé cesto. Pri menšej forme na bábovku prispôsobíme recept na 4 vajíčka ( 250 g múky, 150 g cukru, 75 ml oleja, 75 ml vody, 1/2 prášku do pečiva, vanilkový cukor).
Upečenú a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár