• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Bábovka

 

Potrebujeme:bábovka mramorová

 

375 g polohrubej múky

225 g práškového cukru

6 vajec

110 ml oleja

110 ml vody

1/2 prášku do pečiva

trocha sódy bikarbóny

1 vanilkový cukor

 

kakao

forma priemeru 26 cm

 

Postup:

 

Bielky vyšľaháme, po častiach pridávame cukor. Za stáleho miešanie postupne pridáme žĺtky, olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Vyšľahanú zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Ak chceme mať mramorovú bábovku, tretinu cesta ofarbíme kakaom. Striedavo vrstvíme bledé a tmavé cesto. Pri menšej forme na bábovku prispôsobíme recept na 4 vajíčka ( 250 g múky, 150 g cukru, 75 ml oleja, 75 ml vody, 1/2 prášku do pečiva, vanilkový cukor).

Upečenú a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.