Metrový koláč
4 vajcia
200 g práškového cukru
230 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
8 PL oleja
8 PL vody
kakao
Plnka
500 ml mlieka
1 zlatý klas
1 vanilkový cukor
250 g masla
150 g práškového cukru
čokoládová poleva
Postup:
Bielka vyšľaháme s cukrom, postupne zašľaháme žĺtky, vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu ofarbíme kakaom. Dva srnčie chrbty vymastíme a vysypeme múkou. Jednu formu naplníme svetlým a druhú formu kakaovým cestom. Upečieme pri 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme z formy, nakrájame na pláty a striedavo plníme kakaový a svetlý plát krémom. Vzniknú nám dva naplnené srnčie chrbty, ktoré po povrchu potrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou.
Príprava plnky: uvaríme puding, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
Koláč krájame šikmo, čím nám vznikne pekne farebný rez.
Jedna odpoveď na Metrový koláč
Pridaj komentár
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Ja túto skvelú pochúťku robím oveľa rýchlejšie a to tak, že piškót nepečiem, ale natieram BBkeksy (biele, hnedé)…po vychladení v chladničke BBkeksy nasajú a sú úplne chutné a mäkké ako piškót 😉