BB torta
Potrebujeme:
1 L mlieka
100 g cukru
150 g BB pudingu
1,5 balíka piškót ( cca 400 g)
3 kyslé smotany
2 vanilkový cukor
6 KL práškového cukru
mandarínky na ozdobu
Postup:
Uvaríme si puding z mlieka, cukru a BB. Formu vystelieme alobalom. Poukladáme piškóty a vrstvíme s pudingom. Ukončíme piškótami. Dáme vychladnúť. Na vychladnutú tortu natrieme smotanovú zmes a poukladáme odkvapkané mandarínky. Dáme stuhnúť do chladu.
6 odpovedí na BB torta
Pridaj komentár
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Ahoj, prosím Ťa, čo si myslela týmto: Na vychladnutú tortu natrieme smotanovú zmes… – natrieme tam tie 3 kyslé smotany, či do nich niečo zapracujeme? Ďakujem.
Smotanová zmes: kyslé smotany zmiešané s valinkáčmi a práškovým cukrom.
Díky 🙂 Tak idem vyskúšať, dúfam, že výsledok sa mi podarí tak pekne ako na obrázku 🙂
Tak to som rada, že ju ideš vyskúšať :-). Nech sa darí a chutí 🙂 Dobre vychladená bude supeeer.
Obávam sa, že to bude „tiecť“. Ja tiež robím takéto kde čosi, ale vždy do toho dám plátok želatíny…
Nemusíte sa báť, že to bude tiecť :-). BB puding je tuhý puding, nie je ako zlatý klas či klasický puding. Tie piškóty poberú vlhkosť s pudingu. Torta je tuhá až až :-).