Chilli con carne
500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie, mix)
rajčinový pretlak
rajčiny z konzervy (nemusia byť)
1 veľká cibuľa
čili papričky
1 červená paprika (nemusí byť)
2 strúčiky cesnaku
konzerva sterilizovanej červenej fazule
konzerva kukurice
soľ, korenie, vegeta, mletá paprika
vývar alebo bujón
kmín
1 kocka kvalitnej horkej čokolády
olej
Postup:
Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji. K cibuľke pridáme mäso a restujeme. Nakoniec pridáme cesnak, papriku nakrájanú na kocky, čili papričky a ešte spolu restujeme. Zmes ochutíme koreninami a soľou. Orestované mäso podlejeme pohárom vývaru, pridáme rajčiny, pretlak a dusíme na miernom ohni do mäkka cca 20 minút. Na záver pridáme konzervu scedenej fazule a kukurice a necháme prejsť varom. Pred odstavením zo sporáka pridáme kocku čokolády, ktorú necháme roztopiť.
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Pridaj komentár