• valentín

Chrenová omáčka z čerstvého chrenu

 

Potrebujeme:chrenová omáčka

 

300 ml mlieka

750 ml vývaru

70 g hrubej múky

1 KL cukor

1 – 2 KL ocot

4 PL strúhaného chrenu

(v prípade potreby na dochutenie mäsový bujón)

trocha masla 

 

 

Postup:

 

Múku rozmiešame v mlieku a necháme postáť 20 minút. Pridáme vývar, cukor, dobre premiešame metličkou a privedieme do varu za stáleho miešania. Povaríme cca 15 minút. Podľa potreby dochutíme. Omáčku odstavíme z ohňa a pridáme chren a ocot. Necháme ešte postáť aby sa chute prepojili. Na zjemnenie môžeme pridať do omáčky aj trochu masla.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.