Chrenová omáčka z čerstvého chrenu
300 ml mlieka
750 ml vývaru
70 g hrubej múky
1 KL cukor
1 – 2 KL ocot
4 PL strúhaného chrenu
(v prípade potreby na dochutenie mäsový bujón)
trocha masla
Postup:
Múku rozmiešame v mlieku a necháme postáť 20 minút. Pridáme vývar, cukor, dobre premiešame metličkou a privedieme do varu za stáleho miešania. Povaríme cca 15 minút. Podľa potreby dochutíme. Omáčku odstavíme z ohňa a pridáme chren a ocot. Necháme ešte postáť aby sa chute prepojili. Na zjemnenie môžeme pridať do omáčky aj trochu masla.
Vyskúšajte
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár