Demikát

 

Potrebujeme:Demikát

 

menšiu cibuľu

strúčik cesnaku

kúsok slaninky

vegeta, mleté korenie, kmín

2 KL hladkej múky

150 ml mlieka

100 g bryndze

1 menší zemiak

 

chlebové krutóny

pažítka a sladká paprika na ozdobu

 

Postup:

 

Slaninku a cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme, pridáme korenie, kmín a cesnak. Pridáme múku, ktorú nasucho opražíme. Zalejeme vodou, ochutíme vegetou a pridáme nadrobno nakrájaný zemiak. Povaríme. Nakoniec pridáme bryndzu, ktorú sme si vymiešali v mlieku. Necháme prejsť varom. Na tanieri ozdobíme pažítkou, paprikou a krutónmi.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.