Gaštanový zákusok
Korpus
4 väčšie vajcia
8 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
Krém
250 g jemného tvarohu
3 – 4 PL práškového cukru
250 g mascarpone
250 ml šľahačky
1 balenie gaštanového pyré
čokoládová poleva na ozdobu
lekvár na potretie korpusu (jahodový, marhuľový, mix…)
Postup:
Tvaroh vymiešame s cukrom. Mascarpone vymiešame a postupne spojíme s tvarohom. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.
Na upečený korpus natrieme lekvár a krém. Povrch ozdobíme pomocou vidličky. Na krém nastrúhame gaštanové pyré a ozdobíme čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Vyskúšajte
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár