Marhuľová bublanina
4 vajcia
170 g práškový cukor
170 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
110 ml oleja
110 ml vody
marhule (marhuľový kompót)
Mrvenička
maslo
hladká múka
trstinový cukor
škorica
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne pridávame olej, vodu, múku s práškom do pečiva, premiešame a nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov. Dáme na vymastený a pomúčený plech. Na vrch cesta naukladáme ovocie, posypeme mrveničkou a upečieme. Pečieme pri 180 °C cca 30- 35 minút.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár