Grófkin koláč
450 g polohrubej múky
125 g masla
1/2 prášku do pečiva
200 g práškového cukru
4 žĺtky
2 PL mlieka
1 PL kakaa
citrónová kôra z 1 citróna
Plnka:
8 očistených jabĺk
sneh zo 4 bielkov
1 vanilkový cukor
mletá škorica
kryštálový cukor
80 g posekaných orechov
hrozienka
Postup:
Zo surovín vypracujeme cesto (okrem kakaa). 1/3 cesta si odložíme do chladničky. Do 2/3 cesta pridáme kakao. Kakaové cesto rozvaľkáme a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto navrstvíme postrúhané jablká, cukor, škoricu, orechy, hrozienka, a na vrch rozotrieme sneh z bielkov. Nakoniec na koláč postrúhame cesto z chladničky. Pečieme na 180°C cca 30 min.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár