Figaro rezy
Potrebujeme:
Cesto:
100 g masla
2 žĺtky
2 PL práškového cukru
360 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
soľ
Plnka:
4 vajcia
200 g práškového cukru
5 strúhaných jabĺk
150 g mletých orechov
2 PL kakaa
6 bielkov
Čokoládová poleva
100 g masla
100 g čokolády
2 PL mlieka
Postup:
Maslo, cukor a žĺtka vymiešame do peny. Pridáme múku s práškom do pečiva a soľou. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu vyvaľkáme, prenesieme na plech, potrieme plnkou a prikryjeme ju druhou rozvaľkanou polovicou cesta. Pečieme pri 180°C cca 35 minút. Po upečení a vychladnutí potrieme koláč čokoládovou polevou.
Plnka: vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme postrúhané jablká, orechy, kakao a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár