Krtkov koláč
200 g polohrubej múky
120 g práškového cukru
trocha prášku do pečiva
1 PL lekváru
1 vajce
2 – 3 PL kakaa
3 PL oleja
3-4 banány
250 ml šľahačky
100 ml kyslej smotany
150 g tvarohu (aj viac)
70 g práškového cukru
stužovač šľahačky
Postup:
Cesto pripravíme vymiešaním všetkých surovín na korpus. Nalejeme ho do menšej okrúhlej formy a dáme piecť.
Plnku pripravíme vymiešaním kyslej smotany, tvarohu a cukru. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme vymiešanú tvarohovú zmes.
Korpus vydlabeme 1 cm od okraja tak, aby nám vzniklo v korpuse miesto pre banány a plnku. Takto pripravený korpus natrieme lekvárom, poukladáme banány a nakoniec navrstvíme plnku.Omrvinky ktoré nám ostali z korpusu (pri dlabaní), použijeme na posypanie koláčika. Necháme odležať v chladničke min. 8 hodín.
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Pridaj komentár