Kvasáky
Potrebujeme:
väčšie uhorky nakladačky
cibuľa
kôpor
viničové listy
voda
soľ
kôrka z chleba
Postup:
Do pohára naukladáme striedavo narezané uhorky, očistenú cibuľu, kôpor a viničové listy. Zalejeme nálevom z vody a soli. Nálev by mal byť slanší. Do pohára nakoniec položíme kôrku, uzavrieme vrchnákom. Pohár vložíme do nejakej nádoby aby nám pri kvasení nepotiekla šťava z pohára kade tade. Necháme 2 dni na teplejšom a mierne slnečnom mieste. Po zakalení vody vyberieme chlieb a uhorky uložíme na chladnejšie miesto kde dokvasia.
Pridaj komentár
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Jedna odpoveď na Kvasáky