Kvasáky
Potrebujeme:
väčšie uhorky nakladačky
cibuľa
kôpor
viničové listy
voda
soľ
kôrka z chleba
Postup:
Do pohára naukladáme striedavo narezané uhorky, očistenú cibuľu, kôpor a viničové listy. Zalejeme nálevom z vody a soli. Nálev by mal byť slanší. Do pohára nakoniec položíme kôrku, uzavrieme vrchnákom. Pohár vložíme do nejakej nádoby aby nám pri kvasení nepotiekla šťava z pohára kade tade. Necháme 2 dni na teplejšom a mierne slnečnom mieste. Po zakalení vody vyberieme chlieb a uhorky uložíme na chladnejšie miesto kde dokvasia.
Pridaj komentár
- Úžasné fašiangové šišky 23. januára 2023
- Segedín s kuracím mäsom 23. januára 2023
- Hrachová polievka s klobáskou 23. januára 2023
- Kokosové rezy so žĺtkovou polevou 23. januára 2023
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
Jedna odpoveď na Kvasáky