• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Langoše

Potrebujeme:
Recept na cesnakové langoše, sladký život

500 g hladkej múky

1 vajce

200 ml mlieka

125 ml acidofilného mlieka

2 KL soli

25 g kvasníc

1/2 kocky cukruLangoše, sladký život, cesnakové langoše

na potretie: troška vody, oleja, pretlačený cesnak, soľ

Postup:

Do teplého mlieka pridáme cukor a kvasnice,  pridáme k múke spolu s ostatnými surovinami  a vymiesime cesto. Dáme do väčšej misky a vložíme do chladničky. V chladničke cesto nakysne a takto nám vydrží aj 4 dni v chladničke. Odoberieme z cesta, necháme troška podkysnúť  a vytvarujeme langoš, ktorý vyprážame na oleji. Dávame pozor aby nám neprihoreli.

 

 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.