Langoše
500 g hladkej múky
1 vajce
200 ml mlieka
125 ml acidofilného mlieka
2 KL soli
25 g kvasníc
na potretie: troška vody, oleja, pretlačený cesnak, soľ
Postup:
Do teplého mlieka pridáme cukor a kvasnice, pridáme k múke spolu s ostatnými surovinami a vymiesime cesto. Dáme do väčšej misky a vložíme do chladničky. V chladničke cesto nakysne a takto nám vydrží aj 4 dni v chladničke. Odoberieme z cesta, necháme troška podkysnúť a vytvarujeme langoš, ktorý vyprážame na oleji. Dávame pozor aby nám neprihoreli.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár