Malinová torta
Korpus
5 vajec
250 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
250 g práškového cukru
10 PL vody
Krém
2 šľahačkové smotany
2 stužovače
1 vanilkový cukor
500 g jemného tvarohu
cca 100 – 150 ml šťavy z jahodového kompótu
2 Olé pudingy
4 PL cukru
2 PL malinového sirupu
červené farbivo na ofarbenie krému
mrazené maliny
Krém na potretie torty
maslo, hera, práškový cukor
Postup:
Vyšľaháme bielka, pridáme k nim cukor, postupne zašľaháme aj žĺtka a nakoniec vodu. Varechou zľahka vmiešame múku. Nalejeme do formy o priemere 26 a upečieme. Korpus 2x prekrojíme. Spodný korpus potrieme lekvárom a plnkou. Na plnku poukladáme maliny, poprášime ich práškovým cukrom, prikryjeme korpusom a postup opakujeme.
Takto naplnenú tortu necháme dobre stuhnúť v chladničke. Nakoniec celú tortu potrieme vymiešaným maslom, herou a cukrom. Dáme stuhnúť a následne potiahneme cukríkovým poťahom a ozdobíme.
Plnka: Šľahačky vyšľaháme so stužovačmi. Tvaroh vymiešame s jahodovou šťavou, cukrom, Olé, farbivom a sirupom. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
5 odpovedí na Malinová torta
Pridaj komentár
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
mozem sa opytat tie ole pudingy uvarime?
Nie. Puding sa nevarí. Iba ho pomaly prisypávame do tvarohu. Vznikne nám tvarohovo pudingová plnka do ktorej sa vmieša šľahačka. 🙂
Dobry den, aky priemer torovej fotmy ste pouzili? Dakujem:)
Priemer formy je 26 cm
Dobry den prajem. Kolko stavy sa dava z jahodoveho kompotu. Dakujem.