Medovníkovo – hrušková štrúdla

Potrebujeme:Štrúdla, sladký život

1 lístkové cesto

cca 750 g jabĺk

2 hrušky

rozmrvený medovník (medový plát)

2 hrste hrozienok

1 vanilkový cukor

kryštálový cukorŠtrúdla, sladký život

škorica

nastrúhaná kôra z 1 citróna

podľa chuti možno pridať troška citrónovej šťavy

vajce na potretie

Postup:

Lístkové cesto vyvaľkáme, posypeme cukrom, škoricou, polovicou rozmrveného medovníka, na plátky nastrúhanými
Štrúdla, sladký životjablkami a hruškami (zmiešanými s citrónovou kôrou), opäť posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom, škoricou a medovníkom. Takto naplnené lístkové cesto zvinieme, kraje zahneme a postláčame. Štrúdlu prenesieme na plech. Povrch popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 220 °C cca 45 minút do zlatova. Vychladnutú štrúdlu nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.