Medovníkovo – hrušková štrúdla
1 lístkové cesto
cca 750 g jabĺk
2 hrušky
rozmrvený medovník (medový plát)
2 hrste hrozienok
1 vanilkový cukor
škorica
nastrúhaná kôra z 1 citróna
podľa chuti možno pridať troška citrónovej šťavy
vajce na potretie
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme, posypeme cukrom, škoricou, polovicou rozmrveného medovníka, na plátky nastrúhanými
jablkami a hruškami (zmiešanými s citrónovou kôrou), opäť posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom, škoricou a medovníkom. Takto naplnené lístkové cesto zvinieme, kraje zahneme a postláčame. Štrúdlu prenesieme na plech. Povrch popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 220 °C cca 45 minút do zlatova. Vychladnutú štrúdlu nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár