Klobáskové pagáčiky
350 g hladkej múky
250 g palmarínu
5 PL kyslej smotany
soľ
klobása, vajce na potretie, strúhaný syr, koreniny (kmín, korenie, bylinky, sezam, ľanové semiačka)
Postup:
Cesto si zarobíme deň vopred. Rozvaľkáme na 3 mm a vykrajujeme kolieska (alebo radielkom spravíme štvorčeky), potrieme vajíčkom, pokladieme na každé koliesko klobásku, opäť potrieme vajíčkom a prikryjeme kolieskom cesta. Povrch potrieme vajíčkom, posypeme strúhaným syrom, koreninami.
Ukladáme na papierom vyložený plech a upečieme pri 180 °C do zlatova.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár