Orechové kolieska plnené krémom
300 g hladkej múky
200 g masla
100 g orechov
80 g práškového cukru
2 žĺtky
Krém
100 g masla
40 g práškového cukru
100 g horkej čokolády
čokoládová poleva na zdobenie
sekané mandle
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme stuhnúť do chladničky. Po rozvaľkaní vykrajujeme a pečieme na papieri na pečenie pri teplote 180°C cca 10-12 minút. Zlepujeme čokoládovým krémom. Omáčame v čokoládovej poleve a ozdobíme mandľami.
Krém: Maslo vyšľaháme s cukrom a nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu. Všetko spolu dobre vyšľaháme.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár