Plnený kaleráb
veľký kaleráb gigant (možno použiť aj viac menších kalerábov)
mleté mäso
varená ryža
cibuľa
vajce
mleté korenie, majoránka, vegeta
1/2 kocky bujónu
1 PL masti
150 ml kyslej smotany
1 vajce
soľ
Kaleráb očistíme, prepolíme a vydlabeme stred. Mleté mäso ochutíme korením, majoránkou, vegetou, pridáme nakrájanú menšiu cibuľu a vajíčko. Premiešame a pridáme ryžu. Kaleráb jemne nasolíme, okoreníme a naplníme mäsovou plnkou. Plnený kaleráb preložíme do pekáča, podlejeme vodou do ktorej pridáme bujón a masť. Vrch kalerábu trocha polejeme kyslou smotanou zmiešanou s rozšľahaným vajíčkom. Zvyškom smotany polievame kaleráb počas pečenia.
Pečieme v zakrytom pekáči pri 220 °C cca 60 minút. Potom odokryjeme a zapečieme do zlatova.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár