• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Plnený kaleráb

Potrebujeme:kaleráb plnený mäsom, mleté mäso s kalerábom, plnený kaleráb, zapekaný kaleráb, pečený kaleráb, sladký život

veľký kaleráb gigant (možno použiť aj viac menších kalerábov)

mleté mäso

varená ryža

cibuľa

vajce

mleté korenie, majoránka, vegeta

kaleráb plnený mäsom, mleté mäso s kalerábom, plnený kaleráb, zapekaný kaleráb, pečený kaleráb, sladký život

1/2 kocky bujónu

1 PL masti

 

150 ml kyslej smotany

1 vajce

soľ

 

Postup:kaleráb plnený mäsom, mleté mäso s kalerábom, plnený kaleráb, zapekaný kaleráb, pečený kaleráb, sladký život

Kaleráb očistíme, prepolíme a vydlabeme stred. Mleté mäso ochutíme korením, majoránkou, vegetou, pridáme nakrájanú menšiu cibuľu a vajíčko. Premiešame a pridáme ryžu. Kaleráb jemne nasolíme, okoreníme a naplníme mäsovou plnkou. Plnený kaleráb preložíme do pekáča, podlejeme vodou do ktorej pridáme bujón a masť. Vrch kalerábu trocha polejeme kyslou smotanou zmiešanou s rozšľahaným vajíčkom. Zvyškom smotany polievame kaleráb počas pečenia.

Pečieme v zakrytom pekáči pri 220 °C cca 60 minút. Potom odokryjeme a zapečieme do zlatova.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.