• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Makový a orechový závin

Potrebujeme:Makový závin, orechový závin, Kysnuté koláče, Plnkové koláče, Sladký život

375 g polohrubej múky

125 g hladkej múky

225 g masla

1 žĺtok

60 g práškového cukru

200 ml šľahačkovej smotany

trocha soliMakový závin, orechový závin, Kysnuté koláče, Plnkové koláče, Sladký život

trocha mlieka a cukru na kvások

25 g kvasníc

Plnky

300 g mletého maku

300 g mletých orechov

mlieko

trocha masla

2 vanilkové cukry

práškový cukor

hrozienka namočené v rume

 

Postup:

Z trochy mlieka, cukru a kvasníc zrobíme kvások. Na doske zmiešame múku, cukor, maslo,źĺtok, soľ, kvások a šľahačku. Vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na 4 bochníky. Každý bochník rozvaľkáme, natrieme plnkou a zvinieme. Vzniknú nám 4 záviny, ktoré preložíme na vymastený plech. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka. Pečieme pri teplote 190-200 °C. Závin pred podávaním posypeme cukrom.

Príprava plnky: Mletý mak polejeme teplým mliekom v ktorom sme rozpustili trocha masla, pridáme cukor, vanilkový cukor a hrozienka. Rovnako pripravíme aj orechovú plnku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.