Plnený patizón
1/2 kg mletého bravčového mäsa
2 strúčiky cesnaku
1/2 cibule
soľ, vegeta, mleté korenie
oregano, bazalka, mletá paprika
4 PL uvarenej ryže
200g kyslej smotany
patizón
olej
Postup:
Patizón prekrojíme, odstránime jadierka, okoreníme a osolíme. Naplníme mäsovou plnkou a potrieme kyslou smotanou. Podlejeme vodou a trochou oleja. Pečieme v zakrytom pekáči. Pred dopečením pekáč odokryjeme.
Plnka: Mleté mäso zmiešame s nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom. Ochutíme soľou a koreninami. Nakoniec primiešame ryžu.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár