Lievance
250 ml mlieka
2 vajcia
4 PL oleja
1 PL kryštálového cukru
175 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
štipka soli
Postup:
Všetko spolu rozšľaháme tyčovým mixérom. Lievance pečieme z oboch strán na panvici (s trochou oleja) dozlatista. Cesto dávkujeme na panvicu polievkovou lyžicou. Jeden lievanec pripravíme z 1 PL cesta. Podávame podľa chuti s lekvárom, cukrom, javorovým sirupom, smotanou…
Pripravíme cca 30 kusov
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár