Pudingovo – jablkový koláčik so šľahačkou
240 g hladkej múky
230 g práškového cukru (rozdeliť na 2 časti)
1 prášok do pečiva
4 vajíčka
150 ml oleja
100 ml horúcej vody
kakao na zafarbenie cesta
piškóty
ošúpaná a nakrájané jablká
puding zo 600 ml mlieka (vanilkový alebo aj iný ochutený)
šľahačka (môže byť prášková)
Postup:
Cesto vylejeme na menší plech. Naukladáme piškóty, na ne poukladáme jablká, zalejeme pudingom a pokladieme opäť piškóty. Dáme piecť pri cca 165°C. Upečený a vychladnutý koláč ozdobíme šľahačkou. Koláčik je šťavnatý a osviežujúci. Ozdobíme podľa chuti orechami, čokoládou, nutelou….
Vyskúšajte
- Svieže tvarohové rezy 2. februára 2019
- Tvarohové lievance 1. februára 2019
- Ruský boršč 1. februára 2019
- Banán v cestíčku 29. januára 2019
- Cesnakové langoše 29. januára 2019
Podporte nás!
Pridaj komentár