Ruský boršč
700 g hovädzieho mäsa (hovädzie zadné)
3 strúčiky cesnaku
bobkový list
nové korenie
čierne korenie
klinčeky
soľ, vegeta
hovädzí bujón (1 kocka)
cibuľa
mrkva, petržlen, zeler
kapusta
4 zemiaky
mleté korenie, kmín
cca 500 g cvikle
lúpané rajčiny
cukor, ocot (podľa chuti)
140 g paradajkového pretlaku
olej
Postup:
Mäso nakrájame na kocky a spolu s cesnakom a koreninami uvaríme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a podusíme spolu s orestovanou cibuľkou. Pridáme nakrájanú kapustu, zemiaky a dusíme. Ochutíme soľou, mletým korením a kmínom. Nakoniec pridáme nakrájanú cviklu a rajčiny. Ešte chvíľu všetko podusíme. Udusenú zeleninu pridáme k uvarenému mäsu (aj s vývarom). Pridáme bujón a paradajkový pretlak. Dochutíme cukrom, octom a podľa potreby koreninami. Všetko spolu povaríme.
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Pridaj komentár