• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Ruský boršč

 

Potrebujeme:Ruský boršč

 

700 g hovädzieho mäsa (hovädzie zadné)

3 strúčiky cesnaku

bobkový list

nové korenie

čierne korenie

klinčeky

soľ, vegeta

hovädzí bujón (1 kocka)

 

cibuľa

mrkva, petržlen, zeler

kapusta

4 zemiaky

mleté korenie, kmín

cca 500 g cvikle

lúpané rajčiny

cukor, ocot (podľa chuti)

140 g paradajkového pretlaku

olej

 

Postup:

 

Mäso nakrájame na kocky a spolu s cesnakom a koreninami uvaríme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a podusíme spolu s orestovanou cibuľkou. Pridáme nakrájanú kapustu, zemiaky a dusíme. Ochutíme soľou, mletým korením a kmínom. Nakoniec pridáme nakrájanú cviklu a rajčiny. Ešte chvíľu všetko podusíme. Udusenú zeleninu pridáme k uvarenému mäsu (aj s vývarom). Pridáme bujón a paradajkový pretlak. Dochutíme cukrom, octom a podľa potreby koreninami. Všetko spolu povaríme. 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.