Ruský boršč
700 g hovädzieho mäsa (hovädzie zadné)
3 strúčiky cesnaku
bobkový list
nové korenie
čierne korenie
klinčeky
soľ, vegeta
hovädzí bujón (1 kocka)
cibuľa
mrkva, petržlen, zeler
kapusta
4 zemiaky
mleté korenie, kmín
cca 500 g cvikle
lúpané rajčiny
cukor, ocot (podľa chuti)
140 g paradajkového pretlaku
olej
Postup:
Mäso nakrájame na kocky a spolu s cesnakom a koreninami uvaríme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a podusíme spolu s orestovanou cibuľkou. Pridáme nakrájanú kapustu, zemiaky a dusíme. Ochutíme soľou, mletým korením a kmínom. Nakoniec pridáme nakrájanú cviklu a rajčiny. Ešte chvíľu všetko podusíme. Udusenú zeleninu pridáme k uvarenému mäsu (aj s vývarom). Pridáme bujón a paradajkový pretlak. Dochutíme cukrom, octom a podľa potreby koreninami. Všetko spolu povaríme.
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Pridaj komentár