Rýchle mäkké medovníky
500 g hladkej múky
125 g masla
190 g práškového cukru
3 PL medu
2 celé vajcia
1 kávové lyžičky mletej škorice
1 kávové lyžičky sódy bikarbóny
4 roztlčené klinčeky (medovníkové korenie)
Postup:
Všetko spolu vymiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 1cm. Vykrajujeme formičkou a ukladáme na vymastený plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme vo vyhriatej rúre. Medovníčky zdobíme hrozienkami, orechami, mandľami… Tieto medovníčky vydržia dlho mäkké a nestvrdnú.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!