Šťavnatý tvarohový koláč s ovocím
Cesto
500 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
250 g masla
2 vajíčka
Tvarohová plnka
500 g jemného tvarohu
5 PL práškového cukru
1 vajíčko
100 ml mlieka
50 ml oleja
1 zlatý klas (pudingový prášok 40g)
ovocie
práškový cukor (na posypanie ovocia)
Postup:
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu odložíme do mrazničky a druhú polovicu cesta rovnomerne roztlačíme (nezabudneme na zvýšený okraj z cesta, aby nám plnka nevytiekla popod cesto) na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku, ozdobíme ovocím (ovocie obalíme v cukre) a dáme piecť na 10 minút pri teplote 160 °C.
Koláč vyberieme a na vrch postrúhame cesto z mrazničky. Koláč dáme opäť piecť. Tento krát teplotu zvýšime na 180°C a pečieme cca 35 minút. Upečený a vychladnutý koláč nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Príprava plnky: všetky suroviny vymiešame.
Pridaj komentár
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
2 odpovede na Šťavnatý tvarohový koláč s ovocím