Tiramisu
Potrebujeme:
250 g mascarpone
250 ml šľahačky
400 g kyslej smotany
práškový cukor (podľa chuti)
piškóty okrúhle (na dno formy použijeme podlhovasté piškóty)
káva instantná
rum
kakao
Postup:
Uvaríme si silnejšiu kávu ( cca 2 – 3 šálky) do ktorej po vychladnutí pridáme rum a trocha cukru (všetkého podľa chuti). Piškóty omáčame v tejto ochutenej káve a potierame ich krémom.
Vyšľaháme šľahačku. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, pridáme kyslú smotanu a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Do tortovej formy naukladáme namočené piškóty, potrieme krémom a vrstvíme… Striedame piškóty a krém. Ukončíme krémom, ktorý na povrchu posypeme cez sitko kakaom.
Tiramisu necháme stuhnúť v chladničke.
2 odpovede na Tiramisu
Pridaj komentár
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
kolko cukru ?
Ako ľúbite sladké. Niekto má rád viac iný menej. Začnite 3 PL cukru a postupne pridávajte podľa chuti ako uznáte za prijateľné 🙂