Višňová torta

 

Potrebujeme:Višňová torta, sladký život, recepty, višňový koláč, parížska torta

 

Na korpus

5 vajec

250 g hladkej múky

250 g práškového cukru

8 PL vody

2 kl prášku do pečiva

kakao (časť múky)

forma priemeru 24 cm

 

lekvár višňový

višne

 

Parížsky krém (falošný)visnova_parizska_torta

175 g kryštálového cukru

125 ml šľahačky

1 žĺtok

50 g kakaa

75 g roztopenej cery

250 g masla

 

Poleva cukrová

150 g cery

50 g masla

150 g práškového cukru

 

 

Postup:

Upečený a vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme na tri časti. Natrieme višňovým lekvárom a parížskym krémom. Do krému povtláčame višne (odkvapkané a vykôstkované), prikryjeme korpusom a postup zopakujeme. Takto naplnenú tortu ozdobíme cukrovou polevou.

Parížsky krém: Cukor, šľahačku a žĺtok uvaríme. Keď to zovrie, odstavíme hrniec zo sporáka a vmiešame kakao a roztopenú ceru. Všetko dobre premiešame aby sa nám masa pekne spojila. Dáme do chladničky vychladnúť do druhého dňa. Do takto vychladnutej a stuhnutej masy vmiešame maslo.

Cukrová poleva: Všetko vyšľaháme na penu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.