Utopence
cca 16 veľkých safaládok (špekáčok )
4 veľké cibule
1 – 2 PL cukru
soľ
5 strúčikov cesnaku
celé nové a čierne korenie
bobkový list
750 ml vody
750 ml octu
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame. Špekáčky vcelku narežeme alebo prekrojíme na polovicu a v strede pozdĺžne narežeme aby sme do otvoru mohli vložiť trocha cibuľky. Do 5 litrového pohára naukladáme striedavo špekačky, cibuľu a cesnak.
Nakoniec zalejeme prevareným a vychladnutým nálevom, ktorý sme si pripravili z vody, octu, cukru, soli a korenín.
Odložíme na 5 -8 dní do chladu.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár