Bravčové mäso na hríboch a zelenine
bravčové mäso (pliecko)
1 cibuľa
masť
čierne korenie, nové korenie
rasca, mletá červená paprika
mäsový bujón
vegeta
sójová omáčka
za hrsť sušených hríbov
menšia mrkva
mrazený hrášok
múka na zahustenie
Postup:
Sušené hríby zalejeme vriacou vodou, necháme ich postáť. Vodu zlejeme a hríby prepláchneme. Cibuľu nakrájame a osmažíme na masti, pridáme koreniny, mäso nakrájané na kocky a hríby. Orestujeme. Pridáme bujón, vegetu a trocha sójovej omáčky. Podlejeme vodou a varíme. Pred koncom varenia pridáme mrkvu, chvíľu povaríme a zahustíme múkou. Nakoniec pridáme hrášok, ktorý necháme chvíľu povrieť.
Podávame so slovenskou ryžou.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár