Výborné a rýchle lievance
125 g polohrubej múky
1 vajce
1 PL kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 PL oleja
1/3 balíčka kypriaceho prášku
150 ml mlieka
Postup:
Vymixujeme hustejšie cesto, ktoré necháme odležať pri izbovej teplote cca 1 hodinku. Na troche oleja smažíme dolky. Pomocou polievkovej lyžice lejeme dolky na panvicu. Podávame s jahodovým lekvárom a poliate javorovým sirupom.
Pripravíme cca 20 doliek.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár