Výborné a rýchle lievance
125 g polohrubej múky
1 vajce
1 PL kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 PL oleja
1/3 balíčka kypriaceho prášku
150 ml mlieka
Postup:
Vymixujeme hustejšie cesto, ktoré necháme odležať pri izbovej teplote cca 1 hodinku. Na troche oleja smažíme dolky. Pomocou polievkovej lyžice lejeme dolky na panvicu. Podávame s jahodovým lekvárom a poliate javorovým sirupom.
Pripravíme cca 20 doliek.
Vyskúšajte
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár