• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Chrenová omáčka

 

Potrebujeme:

 

2 PL polohrubej múky

1 KL masti

600 ml mlieka

500 ml vývaru (hovädzí)

cukor, soľ a vegeta podľa chuti

1 PL polohrubej múky na zahustenie

7 – 9 KL chrenu 

 

Postup:

 

Spravíme si bledšiu zásmažku z 2 PL múky a masti. Zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu. Chvíľu povaríme, pridáme vývar a zahustíme múkou. Necháme 5 minút variť a nakoniec pridáme chren. Dochutíme ešte podľa chuti. Podávame s knedľou a vareným hovädzím mäsom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.