Chrenová omáčka
2 PL polohrubej múky
1 KL masti
600 ml mlieka
500 ml vývaru (hovädzí)
cukor, soľ a vegeta podľa chuti
1 PL polohrubej múky na zahustenie
7 – 9 KL chrenu
Postup:
Spravíme si bledšiu zásmažku z 2 PL múky a masti. Zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu. Chvíľu povaríme, pridáme vývar a zahustíme múkou. Necháme 5 minút variť a nakoniec pridáme chren. Dochutíme ešte podľa chuti. Podávame s knedľou a vareným hovädzím mäsom.
Vyskúšajte
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár