Chrenová omáčka
2 PL polohrubej múky
1 KL masti
600 ml mlieka
500 ml vývaru (hovädzí)
cukor, soľ a vegeta podľa chuti
1 PL polohrubej múky na zahustenie
7 – 9 KL chrenu
Postup:
Spravíme si bledšiu zásmažku z 2 PL múky a masti. Zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu. Chvíľu povaríme, pridáme vývar a zahustíme múkou. Necháme 5 minút variť a nakoniec pridáme chren. Dochutíme ešte podľa chuti. Podávame s knedľou a vareným hovädzím mäsom.
Vyskúšajte
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár