Zapekané mleté mäso s kapustou
mleté mäso
2 cibule
kyslá kapusta
zemiaky
soľ, korenie, vegeta
majoránka, drvená rasca
strúčik cesnaku
cukor
masť
trocha mlieka
Postup:
Cibuľku usmažíme, pridáme k nej kyslú kapustu, trocha cukru a podľa chuti soľ a korenie. Chvíľu podusíme.
Mleté mäso pridáme k druhej orestovanej cibuľke. Orestujeme a dochutíme majoránkou, rascou, vegetou, soľou a korením.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú uvarené, vodu zlejeme. Pridáme k nim trocha masti a mlieka. Pošťucháme.
Na dno misy navrstvíme mleté mäso, ktoré podlejeme iba troškou vody. Ďalšou vrstvou bude kapusta a zemiaky. Zapečieme v rozohriatej rúre pri teplote cca 200 °C 45 minút.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár