• valentín

Zapekané mleté mäso s kapustou

 

Potrebujeme:Zapekané mleté mäso s kapustou

 

mleté mäso

2 cibule

kyslá kapusta

zemiaky

soľ, korenie, vegeta

majoránka, drvená rasca

strúčik cesnaku

cukor

masť

trocha mlieka

 

Postup:

 

Cibuľku usmažíme, pridáme k nej kyslú kapustu, trocha cukru a podľa chuti soľ a korenie. Chvíľu podusíme.

Mleté mäso pridáme k druhej orestovanej cibuľke. Orestujeme a dochutíme majoránkou, rascou, vegetou, soľou a korením. 

Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú uvarené, vodu zlejeme. Pridáme k nim trocha masti a mlieka. Pošťucháme.

 

Na dno misy navrstvíme mleté mäso, ktoré podlejeme iba troškou vody. Ďalšou vrstvou bude kapusta a zemiaky. Zapečieme v rozohriatej rúre pri teplote cca 200 °C 45 minút.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.