Zapekané mleté mäso s kapustou
mleté mäso
2 cibule
kyslá kapusta
zemiaky
soľ, korenie, vegeta
majoránka, drvená rasca
strúčik cesnaku
cukor
masť
trocha mlieka
Postup:
Cibuľku usmažíme, pridáme k nej kyslú kapustu, trocha cukru a podľa chuti soľ a korenie. Chvíľu podusíme.
Mleté mäso pridáme k druhej orestovanej cibuľke. Orestujeme a dochutíme majoránkou, rascou, vegetou, soľou a korením.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú uvarené, vodu zlejeme. Pridáme k nim trocha masti a mlieka. Pošťucháme.
Na dno misy navrstvíme mleté mäso, ktoré podlejeme iba troškou vody. Ďalšou vrstvou bude kapusta a zemiaky. Zapečieme v rozohriatej rúre pri teplote cca 200 °C 45 minút.
- Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023
- Srdiečko z lásky 5. marca 2023
- Medový krémeš 4. marca 2023
- Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023
- Makový koláč 2. marca 2023
Pridaj komentár