Fánky
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
4 žĺtky
4 PL kyslej smotany
trochu rumu
1 ČL práškového cukru
½ balíčka prášku do pečiva
olej na smaženie
Postup:
Všetky prísady zmiešame a necháme 3 hodiny postáť. Ak je cesto riedke pridáme trochu múky. Cesto vyvaľkáme na výšku 5 mm, pokrájame na štvorce, prerežeme uhlopriečne a jeden roh pretiahneme cez otvor. Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.
- Úžasné fašiangové šišky 23. januára 2023
- Segedín s kuracím mäsom 23. januára 2023
- Hrachová polievka s klobáskou 23. januára 2023
- Kokosové rezy so žĺtkovou polevou 23. januára 2023
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023